kissyourgirlfriend

Alla inlägg under april 2012

Av Moa - 9 april 2012 19:08

Glömde önska er Glad Påsk, så jag gör det nu! I påsk har jag klippt lugg, ätit cheesecake (recept kommer) och myst med mina fina vänner, samt varit i kyrkan en sväng. Vad har du gjort i påsk? :) Imorn ska jag in till stan en sväng med Emme, Samuel och Jocke :) det blir kul. Idag har jag förresten gymmat lite och nu ska jag ut och jogga en sväng. Ha det bra


   







Av Moa - 9 april 2012 18:49

Davosgröt (smaskens!)


1 dl havregryn

2 dl yoghurt

Blanda på ett djupt fat, ställ i kylen över natten, ät med en massa goda frukter/bär samt kanel.

Blir krämig som gröt, bara att den är kall, och så smakar det ju inte precis som gröt :)


Jag toppade med äpple, jordgubbar samt mandariner på burk:


   


Yoghurt med blodgrape, äpple, mandariner och kanel:


   













Av Moa - 6 april 2012 14:03

Åh, blev så sugen när jag gick förbi salladsbaren på Ica så idag blev det en sallad till lunch!

Jag valde pasta, ruccola, fetaost, ananas, små mozzarella bollar (tror jag det var?) sojabönor och några andra slags bönor, broccoli, avokado, kyckling, räkor och kräftstjärtar samt morötter. Sen hackade jag lite gurka och kokade ett ägg till. Själva salladen kostade 39 kr tror jag det var, och man fick ändå väldigt mycket. Dessutom fanns det mycket att välja på! Så jag skulle absolut köpa en sån sallad igen. Man kan ju tänka på vad man redan har hemma till.ex pasta och sallad och bara köpa en massa goda tillbehör..det är smart med salladsbaren att allt finns på samma ställe om man har bråttom och inte hinner eller har möjlighet att svänga ihop en sallad själv, till.ex om man är ute och reser.


       





Av Moa - 4 april 2012 15:09


Snart blir det Titanic 3D med min fina vän Emme!


 

Av Moa - 2 april 2012 20:26

Gårdagens middag bestod av detta:


 


Örtkryddad sötpotatis + lök, och rödbeta och broccoli

4 medelstora sötpotatisar, skrubbade (såå gott, första gången jag provade och det var kanon verkligen)

några oreganokvistar

några timjankvistar

olivolja

svartpeppar


Värm ugnen till 180 grader. Dela potatisen och ev. andra grönsaker. Lägg dem tillsammans med örtkryddorna och olivolja i en ugnsform. Krydda med peppar och blanda väl. Rosta i ca 30 min, känn efter med en provsticka om det är färdigt.


 


Lammfärsbullar

3 msk ströbröd

1 dl vatten

1 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1 ägg

1-2 vitlöksklyftor

3 msk gul lök, hackad

1 tsk färsk rosmarin, finhackad

skalet av 1 citron

400 g lammfärs


Låt ströbröd och vatten svälla i en bunke i ca 10 min.


Tillsätt salt, peppar, ägg, vitlök, lök, rosmarin och citronskal. Rör om och lägg ner färsen. Blanda till en jämn smet.


Blöt händerna med kallt vatten, och rulla! Stek i omgåmgar i en stakpanna med smör..


 


 + mangosås, men det tillhör egentligen en annan rätt som det kommer upp recept på inom kort så håll till godo :)


Av Moa - 1 april 2012 12:51

Hejsan! :)

Frukosten idag bestod av apelsinbullar som jag bakade igår (så goda! jag dör, ni måste prova att baka dom) med leverpastej, samt yoghurt med bitar av äpple, banan, jordgubbar, granatäpple, kiwi, cashewnötter och lite musli och kanel!

Jag älskar när man har tid att verkligen fixa iordning och äta utan att behöva stressa, efter frukosten tog jag en promenad och så bakade jag hamburgerbröd som vi skulle ha till lunchen, men det blir ett annat inlägg! :)


     


Apelsindoftande frukostbullar


20 st:

4 1/2 dl vatten, ca 37 grader

50 g jäst

1/2 dl apelsinjuice, koncentrat + lite apelsinskal

2 msk matolja, rapsolja till.ex

2 tsk salt

2 msk sirap

9 dl grahamsmjöl

ca 4 dl vetemjöl


Rör ut jästen med vattnet och arbeta därefter in alla övriga ingridienser, och så mycket vetemjöl som behövs tills det blir en deg som inte kladdar. Täck över med en handduk och jäs i 30 min.


Knåda degen noga, rulla ut två längder och dela varje i 10 bitar. Rulla runda bullar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 20 min.


Värm ugnen till 250 grader. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Pensla bröden med hett vatten när de kommer ut ur ugnen och låt dem svalna på galler under en bakduk.


(Går utmärkt att frysa in, visste du förresten att man kan frysa in jäst?, supersmidigt att ta upp ur frysen när man blir sugen på att baka. Konsistensen på jästen kan ändra sig men själva effekten är densamma!)

     



Ovido - Quiz & Flashcards