kissyourgirlfriend

Direktlänk till inlägg 23 november 2011

Lite tips..

Av Moa - 23 november 2011 17:09

Hej!

Nu kommer följande lite tips som är bra när man är förkyld:

  • Se till att dricka mycket, speciellt vatten. Eller kanske någon saft med lite socker i så man känner sig något piggare om man mår väldigt dåligt och känner sig yr.
  • Använd nässpray, gärna med saltvatten som man kan använda hur mycket som helst av.
  • Ha ett ton näsdukar inom räckhåll från sängen, soffan etc..
  • Något att "sniffa" på som peppar, eller något med stark mintdoft till.ex Olbas. Detta köpte mamma till mig en gång på konsum och det funkar asbra! Men tyvärr verkar det inte gå att köpa längre? Det är som en liten tub som man sätter i näsborren (haha, detaljer här) och andas in, och så kommer det "luft" med mentol och pepparmyntolja som gör så att det blir mycket lättare att andas. Rekommenderar verkligen den!
  • Ha bra tidningar att läsa i, eller njut av en bra film.
  • Det är viktigt att man försöker äta medans man är sjuk, gärna mycket frukt och grönsaker. Om man inte är så sugen på detta kan man blanda till en smoothie eller liknande.
  • Drick te, eller gör en varm förkylningsdrink på vinbär, vitlök och honung!
  • Inte något för känsliga: Nässköljare, inte så farligt som det låter (eller verkar, hehe). Jag har ialla fall testat detta och det är riktigt skönt för näsan, det är lite obehagligt första gången men sen blir man van, och det känns verkligen fräscht efteråt. Det gäller bara att man blandar rätt mängd salt och vatten, annars kan det svida rejält!
  • Frisk luft! När man känner sig lite piggare kan det vara bra att ta en promenad och testa sig lite vad man orkar med, det är absolut inte farligt med en lugn promenad när man börjar tillfriskna.
  • Träna absolut inte när du är sjuk eller har feber, som jag sa är det inte farligt med en lugn promenad men att köra järnet är absolut ingen bra idé.
  • När man är sjuk kan man ju dessutom passa på att ta hand om sig själv lite extra. Ta ett härligt bad, ät något som du älskar, bädda ner dig i sängen med bästa boken, eller ja vad du än känner för!

Krya!


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Moa - 7 januari 2013 21:25

Hejsan, nu har jag bestämt mig för att inte blogga mer här utan känner att det är dags för en nystart! Bloggen kommer finnas kvar men kommer att blogga på http://cinnamonlove.devote.se i framtiden. Ha det fint, och en stor kram på dig!   &he...

Av Moa - 21 december 2012 12:50

             

Av Moa - 20 december 2012 17:39


Hej,  nu ska vi fira jul innan världen går under, ska bli himlans skönt att spendera lite tid med dom bästa när man varit sjuk, och på lördag om vi lever ska jag ut på middag med älsklingen och hans familj eftersom det faktiskt är hans 18-års d...

Av Moa - 14 december 2012 13:23

   

.

Av Moa - 8 december 2012 21:53

  You can't go to bed,  Without a cup of tea, And maybe that's the reason That you talk, in your sleep And all those conversations Are the secrets that I keep Though it makes no sense to me   You'll never love yourself Half as much as I love ...

Ovido - Quiz & Flashcards